Knäckig äppelpaj


I min trädgård har vi 7 st äppelträd vilket gör att på hösten har vi rätt mycket äpplen att göra av med.. Därför är äppelpaj en helgklassiker och den här varianten nedan är extra söt och smakar lite "knäckigt", mycket god! 

Ingredienser

6 personer 
  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
  3. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
  5. Fördela smeten över.
  6. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0