Mio Elegance ljusstake

 
En nyhet från MIO är denna ljusstake i blank koppar! Fint med ljus i lite olika nivåer och precis som namnet lyder blir det väldigt elegant och lyxigt med två eller flera av dessa på matboret. Höjden är 30 cm och priset ligger på 179 kr/st. 

Halloween

 
På fredag har vi Halloween tema i skolan och jag har verkligen ingen aning om vad jag ska klä ut mig till! Jag har inte en massa pengar till att köpa kostym eller dyrt smink, men det lutar åt någon slags psyko doll. Hmm.. ska fundera vidare!

Höstfint

Vantar och mössa - Lindex, Hattar - Lindex, Väskor - H.M, Halsband - Lindex, Blomsterkrans - Bikbok, Handskar - Lindex, Hlsduk - H.M, Singoallablus - H.M, Skor - Duffy, Kjol - H.M, Lurvig kofta - Gina tricot, Linne - H.M, Kotymbyxor - H.M, långärmat klänning - H.M, Omlott tröja - Lindex, Bootcut jeans - Lindex, Vit skjorta - H.M, One shoulder klänning - Bikbok, Polotröja - H.M, grå stickad tunika - H.M, Boyfriend jeans - H.M, T shirt - H.M, Velourtights - H.M, Pälsväst - H.M 
 
Kollade runt lite på H.M och Lindrx hemsida imorse och hittade så himla mycket fint! Jag vill ha allt!!

Randigt värre

 
Minns ni för någon vecka sedan då jag gjorde ett inlägg om randiga kuddar? Då lovade jag mig själv att sy några egna - vilket ni ser resultatet här ovan! Tyget är från IKEA och kostade 70 kr, innekuddarna hade jag redan hemma. Tre kuddar för 70 kr med andra ord, jag är ganska nöjd ska jag meddela! 

Grease

 
Igårkväll var jag på premiär på min lillasysters klass musikal Grease! Dom var otroligt duktiga och det var superroligt att se på! Älskar redan Grease och nu har de känslorna väckts upp igen, ska nog gosa ner mig i sängen och se på filmen ikväll. Bra tisdag med andra ord. 

 

Mina tre senaste inköp

Läppstift från Isadora färgen "zinfandel", Vantar från Lindex, Nagellack från FACE Stockholm

Betongvägg

 
Jag gillar verkligen industrikänsla inomhus! Men en äkta betongvägg kan vara svårt att få till.. Därför är det helt genialiskt att det numera finns betong på rulle i en hel del tapetaffärer! Lätt att variera och billigt!

Perfekt

Den perfekta arbets/sänglampan just nu finns på ikea och kostar 399 kr. 

Sängkläder - tre favoriter från H.M Home

1. VOLANGER! Väldigt snyggt och ger ett romantiskt och mysigt intryck! Gärna i naturnära färger så som vitt, biege och grått. 
2. DJURISKT! Älskar zebramönster och skulle mer än gärna somna i den här fina bäddningen. 
3. CLASSIC! Väldigt ljust, fräscht och skönt! Som på hotell! Mixa gärna med lite mindre strikta material och mönster, så som trä eller fårskinn. 
 

Klädhängare från taket

 
Hamnade av en slump på http://www.mimmistaaf.com/blogg/ och såg genast det här roliga DIY tipset! En klädhängare endast byggd av vitlackerade kopparrör som hänger ner från taket. Det skapar mycket mer golvyta än en vanlig klädhängare och fler olika nivåer i rummet. Dessutom väldigt praktiskt! Fint tycker jag!

Wishlist

Högst upp på min önskelista just nu finns en porslinsananas från artilleriet 499 kr, locktång från babyliss 38 mm 349 kr och ett superfint soffbord från ikea 499 kr. 

Fredagsmiddag

 
I fredags träffade jag Hanna, Maja, Emma och Melissa efter skolan och vi tog en liten fika på Espresso house under ett tjurhuvud. Efter det handlade vi massa mat och godis och trallade hem till Emma och lagade supergod middag! Mycket skratt, prat och mys!

Randig kudde

 
I helgen ska jag minsann hitta ett randigt tyg och sy mig några randiga kuddar! Väldigt stilrent men roligt!
 
 

Brigitte Bardot

Är helt såld på Brigitte Bardot och hennes fantastiska hår! Ska genast införskaffa en stor locktång och massa hårspray. 

GRANIT

Granit har öppnat en webbshop! In och fynda! Här ovan ser ni mina fem favoriter. 

Gitarr

Min syster Olivia och martin här om dagen. 
 

Sovrumslampa

Det blir mycket lampor nu! Men jag måste bara visa om den här väldigt enkla sovrums/arbetar - lampa. Jag ser dessa ööööverallt på bloggar och på bilder och jag tror bestämt jag gillar det!
 
Bilder från Weheartit
 

IKEA Ranarp

Bilder från IKEA livet hemma
 
IKEA gör ett höstsläpp i år i form av lampor med industrikänsla! Kul tycker jag! Lamporna har matt finish och känns lite grova. Det kanske blir en kökslampa för min del då jag faktiskt är på jakt efter en.


Knäckig äppelpaj


I min trädgård har vi 7 st äppelträd vilket gör att på hösten har vi rätt mycket äpplen att göra av med.. Därför är äppelpaj en helgklassiker och den här varianten nedan är extra söt och smakar lite "knäckigt", mycket god! 

Ingredienser

6 personer 
  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
  3. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform.
  5. Fördela smeten över.
  6. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde eller vaniljsås.

Design letters

 
 
Jag skulle inte tacka nej till en kopp te i dessa koppar signerade Arne Jacobsen för Design letters! Kostar 149 kr/st och är enligt mig hur fina som helst, kap! 

I love you

 
Du gör mig hel (och det är faktiskt sant trots att det låter fjolligt). 

On the wall

 

En gul hatt


Min helg har varit lite stormig med sjukdomar och massa annat så det var riktigt skönt att få komma ut på landet igår kväll för att träffa den här godingen! Annars har jga som sagt kämpat mot förkylning och pluggat i helgen. Förhoppningsvis blir nästa lite mer rolig och lite mindre snorig!

Gymnastik

 
Jag har i nästan hela mitt liv gått på gymnastik! Det är den bästa sporten jag vet och jag blir alltid lika glad av att både träna gymnastik, se på gymnastik eller lära ut gymnastik. Numera har jag inte tiden att själv träna många gånger i veckan så jag har istället valt att vara tränare åt en tjejgrupp. Jag är då friståendelärare (danslärare) tillsammans med min vän Josefin och igår var det träning! Om 5 veckor tävlar vi så nu gäller det att ligga i under träningarna och igår gick det faktiskt riktigt bra! Här ovan ser ni några bilder från en träning för två veckor sedan.

Hagedornhagen

Foto: Hagedornhagen.com, Jessifa Löfgren, myhousemylifemywords.blogg.se, perlanliving.se
 
Hur fina är inte de här enkla, stilrena men endå roliga tavlorna? (vet att jag är sist i världen att uppmärksamma dessa, men kunde inte låta bli!)

Om jag skulle köpa någon skulle det nog bli antingen flera små fjärilstavlor på köksväggen eller precis likt den nedersta bilden, alltså en stor skalbagge och en stor fjäril i vitt i vardagsrummet.

Zebra

 

 
H&M Home
 
 

Höstmarknad

 
Igår kväll trotsade jag min jobbiga förkylning och tog mig ned på Norrtälje höstmarknad för att gå och titta på fårskinnstofflor och känna doften av brända mandlar. En söt mormor, fint väder och god mat sammanfattar kvällen och jag hade det ytterst mysigt! 
 

Copper

Favoritmaterialet just nu: Koppar
 

 
 
 

Ge mig en renfäll och jag kommer dö lycklig

 
 
 

En kopp te

 
Bilderna ovan tog jag förra fredagen då jag hängde lite i min kompis Paulinas nya lägenhet. Vi satt och pratade och skrattade samtidigt som vi var inlindade i varsin filt (för helt plötsligt var det tydligen höst) och drack te. En sak som är säker är att JAG ÄLSKAR TE! En kopp te kan verkligen göra världens gråaste, tråkigaste, kallaste dag väldigt mycket bättre! Dessutom är det så lätt att variera sig. Tedjungeln är gigantisk och underbar!
Här nedan ser ni mina tre favoriter. Jag är lite av en årstidsmänniska så jag väljer ofta te efter årstid. Söderte passar på ljusa vårkvällar, African rooibos på kyliga höstmornar och chai tet dricker jag mycket runt jul (gärna med lite skummad mjölk och massa kanel och rocker i).
 
 

Orange

I helgen tog jag och Martin (min pojkvän) en sväng till Åhlens och då hittade vi det här superfina tyget. Vi valde att accentfärgen skulle vara orange och köpte en fin pläd till också! Orange känns både som en upcoming trendfärg och perfekt nu när hösten smyger sig på. Jag satte honom i alla fall i arbete och resultated blev två kuddar som piffar upp vardagsrumssoffan! 
 
 
 


 
 
 
 
 

Välkomna!

Mitt namn är Ebba och i den här bloggen ska jag skriva om mitt största intresse, nämligen inredning! Ni kommer blandannat få läsa om tips, ideér och inspiration när det gäller inredning och design i alla des former. Dessutom kommer ni få inblick i mitt liv fyllt med sport, musik, fotografering, mode, vänner, familj, kärlek och resor! 
KÄNN ER ALLA VÄLKOMNA!
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0